Victor Sint Nicolaas, Oprichter van Summitto

"Veel taken zullen hetzelfde blijven, maar oplossingen zoals blockchain kunnen het werk van belastingdiensten wel gerichter en effectiever maken."


Peter Stoffelen, Directeur Belastingsamenwerking West-Brabant

"Er wordt nu te vaak alleen naar onderdelen gekeken en niet naar het grote beeld van wat belastingregelingen teweegbrengen. Daar ontstaan problemen."


Minke van den Oever, Hoofd Belastingen, Gemeente Leeuwarden

"Hoe we nu werken is volgens de regels en beproefd. Dat verander je niet zomaar, maar dat moet wel. Want de wereld verandert. Het is echter best lastig om een beeld te krijgen van hoe de toekomst eruit gaat zien en hoe we daarop kunnen anticiperen."


Hans Timmermans, Directeur Data & Analytics, Belastingdienst

"Technologisch kan veel, maar wat voor overheid willen wij zijn? Die vraag moeten we ook stellen."


Arnold Geytenbeek, Directeur, BghU

"We hoeven niet voorop te lopen in technologie, maar we kunnen wel meer slim volgen wat er in het bedrijfsleven gebeurt."


Ruud Schalkwijk, Directeur Belastingen, Gemeente Rotterdam

"In negen van de tien gevallen blijkt het helemaal niet nodig om privacygevoelige gegevens te gebruiken om tot een goede analyse te komen."


Marieke Vrisou van Eck, Directeur Belastingsamenwerking Oost-Brabant

"Het zou goed zijn als we landelijk meer samenwerken, ook buiten ons eigen domein. Zodat we bijvoorbeeld geografische informatie beter kunnen gebruiken in ons werk."


Robbert Verkuijlen, Coördinator Belastingzaken, VNG

"De invulling van het begrip privacy is cultuurafhankelijk."


Arnoud van der Lugt, Business Manager Belastingkantoren, Centric

"De jonge generatie IT-specialisten stapt snel over naar een andere baan. We investeren veel in onze medewerkers, om ze te blijven binden aan ons bedrijf."


Sjef Leenen, Directeur, Het Gegevenshuis

"Heel veel administratief werk wordt volledig geautomatiseerd. Als werkgevers moeten we de mensen die hierdoor hun baan verliezen begeleiden naar werk in andere domeinen."


Jan Geert Bakker, Directeur Belastingen, Gemeente Almere

"Aan sollicitanten hebben wij geen gebrek, gemiddeld solliciteren er twintig op één vacature. Mensen willen in toenemende mate werken voor de publieke zaak."


Joop van Lunteren, Voormalig Directeur-Generaal, Belastingdienst

"Ik denk dat BTW-fraude bij uitstek één van de vraagstukken is waar blockchain echt een oplossing kan bieden. Er zijn echter meer dan alleen technische uitdagingen om dit te doen slagen."


Arjen van Veldhuizen, Business Unit Manager, Centric